قلعه جلالی

 

در کشور عمان چه در کنار ساحل، چه بر بلندای کوه ها و چه در میانه های بیابان های سوزان آن باشید، قلعه ای تاریخی دور برتان وجود دارد! بسیاری از این قلعه ها به دوران استعمار پرتغالی ها در این منطقه مربوط اند و بسیاری نیز توسط حکومت های محلی اداره می شدند. هر کدام از این قلعه ها داستانی برای گفتن دارند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با یکی از معروفترین قلعه های تاریخی عمان (قلعه جلالی) آشنا کنیم. 

قلعه جلالی دومین قلعه بعد از قلعه میرانی است، ویکی از مشهوترین قلعه‌های کشور پادشاهی عمان و از (نقاط دیدنی سلطنت عمان) است. این قلعه از سوی شمالی استان مسقط وبر فراز خلیج عمان واقع شده‌است.این قلعه متعلق به حکومت قبیله آلهوتی ( هوت بلوچ )بر عمان هست .

اما قلعه بشکلی که حالا دیده می‌شود در عهده سعید بن سلطان بن احمد و در بدایه قرن نوزدهم ساخته شده‌است. اما در عهد سلطان قابوس بن سعید باسازی شده‌است و موزه ملی گردیده‌است.

روایت است که بعد از خرابی سیبه در کوخرد، مردم کوخرد به چهار گوشه دنیا پراکنده می‌شوند و هر گروهی روی به جایی می‌کنند، گروهی از این مردمان خانمان از دست رفته بر دریا سوار می‌شوند و روی به‌طرف عمانات می‌کنند، بعد از مدتی عده‌ای از آن مردمی که به عمان رسیده بودند در «قلعه جلالی» به کار گماشته می‌شوند و گروهی به شغل نگهبانی و پارسبانی و حفاظت از منطقه کار می‌کنند. بعد از مدتی که در قلعه جلالی کار می‌کنند و زندگی آرامی بدست می‌آورند و در کنار خانوادهاشان آسایش می‌یابند. این خبر به آن سوی دریا می‌رسد و به گوش بازماندگانی که هنوز در سیبه بودند می‌رسد. با شنیدن این خبر یکی آنان این بیت شعر را می‌سراید:

وطن که ناخوش است تاکی نشینم

 

روم تا روی بدمیلان نبینم

روم در مسقط و برج جلالی

 

مواجب گیرم و بی غم نشینم

 

 

منبع :

ویکی پدیا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *